Bittnet a obținut în 2024 profit net de 9,2 milioane lei, aproape dublu față de cel bugetat

În anul 2024, grupul Bittnet a obținut venituri consolidate de 418,8 milioane lei, în creștere cu 11,5% față de anul precedent. Marja brută a urcat la 79 milioane lei, în creștere cu 20% comparativ cu anul 2023, iar EBITDA a ajuns la 24,4 milioane lei, înregistrând o evoluție de 15% vs anul anterior. În 2024, profitul operațional înregistrat este de 13,8 milioane lei, în creștere cu 14%.

Rezultatul non-operațional (financiar) este o pierdere de 800 mii lei, care include, ca si in anii anteriori, o ajustare mark to market a deținerii Bittnet în Softbinator, în valoare de -4 milioane lei. Astfel, rezultatul brut consolidat al grupului Bittnet, la finalul anului, este 11 milioane lei, în timp ce profitul net se ridica la 9,2 milioane lei.

„La începutul anului 2024, am făcut promisiunea că vom restructura și simplifica grupul, care la acel moment era organizat în 4 piloni de business, 9 branduri comerciale și 16 companii – o dimensiune atinsă în urma proceselor de M&A din perioada 2018-2023. Datorită deciziilor luate în 2024, anul 2025 începe pentru Bittnet Group cu o structură mai clară și mai eficientă, compusa din 3 piloni de business și 5 branduri comerciale, reflectând o viziune coerentă și orientată spre viitor. Am făcut de asemenea promisiunea că ne vom concentra pe profitabilitate, atât operațională, cât și netă. Acest obiectiv ne-a ghidat spre un buget ambițios, iar astăzi putem spune că l-am atins în proporție de 97% pentru veniturile bugetate și EBITDA și 184% pentru profitul net”, se menționează în mesajul postat pe website-ul oficial de către Mihai Logofătu, CEO și Co-Fondator Bittnet Group.

Acesta mai spune că se marchează al 17-lea an consecutiv de creștere a cifrei de afaceri, depășind pentru prima dată pragul de 400 milioane lei. În plus, s-au înregistrat creșteri pe toți indicatorii financiari esențiali, o dovadă clară a solidității și sănătății business-ului.

„Privind în detaliu fiecare pilon de business, vedem că Digital Infrastructure și Digital Platforms au fost performerii anului trecut. A fost un an cu provocări, mai ales în zona de Educație, așa cum am menționat și în rapoartele periodice de-a lungul anului. Totuși, dimensiunea actuală a grupului a oferit echipei din pilonul de Educație spațiul necesar pentru a reevalua și ajusta strategia pentru 2025-2027. Într-un context în care bugetele clienților tradiționali din acest sector au fost în mare parte înghețate în 2023 și 2024, această recalibrare este esențială pentru a ne adapta și a continua să creștem”.

„Viziunea noastră rămâne clară: vrem ca Dendrio să devină unul dintre cei mai mari, moderni și bine administrați integratori de sisteme IT din România și, de ce nu, din regiune. Pentru a atinge acest obiectiv, în 2024 ne-am concentrat pe simplificarea și eficientizarea structurii operaționale, pe crearea de sinergii între companiile din pilon și grup, dar și pe diversificarea și modernizarea portofoliului de soluții și parteneri”, a continuat Mihai Logofătu.

Pentru 2025, bugetul Bittnet vizează o cifră de afaceri consolidată estimată la 446 milioane lei, reprezentând o creștere de +11% (excluzând one-offs și pilonul de afaceri vândut). Marja brută este estimată la 83,5 milioane lei, profitul operațional la 14,7 milioane lei, iar profitul net la 6,5 milioane lei.

În august 2024 s-a lansat primul program de răscumpărare de acțiuni BNET, prin care s-au achiziționat 4.000.000 de acțiuni până la finalul anului. Programul continuă și în 2025, având ca obiectiv anularea acțiunilor răscumpărate. Până în prezent s-au răscumpărat 5.369.000 acțiuni.

În paralel, se analizează posibilitatea de a propune un nou program de răscumpărare prin ofertă publică, care necesită aprobarea din partea ASF. „Acesta ne-ar permite să achiziționăm un volum mai mare de acțiuni într-un timp mai scurt, complementar programului actual, care respectă limitele zilnice ale pieței spot”, mai spune CEO-ul Bittnet.

În 2025, Bittnet aniversează 10 ani de când a intrat pe scena Bursei de Valori București, deschizând un nou capitol pentru companiile de tehnologie din România.

„Într-un an în care sectorul IT a scăzut semnificativ din punct de vedere nominal, marcând o contracție reală de 4% (conform INS), în ciuda creșterii prețurilor de vânzare, Bittnet reușește să rămână pe un trend ascendent. Această performanță demonstrează reziliența modelului nostru de business și capacitatea de a naviga eficient într-un context economic provocator. Pe 15 aprilie, vom sărbători acest moment prin evenimentul nostru tradițional dedicat investitorilor și pieței de capital, Ziua Investitorului BNET, organizat la sediul Bittnet din One Cotroceni Park”, completează reprezentantul Bittnet.

Prețul acțiunii BNET la Bursa de Valori București a înregistrat în 2024 o scădere substanțială, determinând o capitalizare tot mai mică în raport cu cifra de afaceri.

  • Alte articole:

    Tranzacțiile transfrontaliere de ecommerce în CEE au crescut cu 15% în 2024, la 24 de miliarde de euro

    Tranzacțiile de comerț electronic transfrontalier din Europa Centrală și de Est (CEE) au crescut cu 15% în 2024, atingând 24 de miliarde de euro, potrivit CEE Ecommerce Survey realizat de…

    Citeste articolul
    Cererea de închiriere pentru spații de birouri, susținută de oferta redusă și de tendința de revenire la birou

    Piața de birouri din București se află într-un proces de transformare semnificativă după un deceniu de dezvoltare intensă. Oferta de spații noi a atins minime istorice, în timp ce în…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Adevărata tragedie nu e dezastrul, ci lipsa pregătirii: PAID atrage atenția asupra impactului dezastrelor naturale

    Adevărata tragedie nu e dezastrul, ci lipsa pregătirii: PAID atrage atenția asupra impactului dezastrelor naturale

    Creștere de 27% în 2024 pentru GourmetGIFT, lansarea colecției de Paște 2025 și noi acțiuni de marketing

    Creștere de 27% în 2024 pentru GourmetGIFT, lansarea colecției de Paște 2025 și noi acțiuni de marketing

    Brandocracy, platforma de consultanță strategică în branding și marketing – avans anul de 15% în ultimii 3 ani

    Brandocracy, platforma de consultanță strategică în branding și marketing – avans anul de 15% în ultimii 3 ani

    Maşina Germană a Anului și alte distincții de top: BMW a început 2025 cu numeroase premii internaționale

    Maşina Germană a Anului și alte distincții de top: BMW a început 2025 cu numeroase premii internaționale