One Gallery, imobil restaurat în prezent de One United Properties, va include o sală multifuncțională pentru spectacole

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, derulează în prezent lucrări de restaurare pentru fosta hală Ford din București, care va fi modernizată într-un spațiu mixed-use sustenabil. După restaurare, aceasta se va deschide sub numele One Gallery și va include, pe lângă birouri moderne și un concept de food market unic pe piața locală, și o zonă de muzeu, care va celebra istoria acestui imobil. Luminatorul istoric care va acoperi etajul oferă, prin deschiderea lui amplă și înălțimea crescută o diversitate de spații neuzuale, de la birouri foarte luminoase, la zone culturale și de petrecere a timpului liber. Astfel, One Gallery vă găzdui o sală multifuncțională pentru spectacole de teatru, evenimente culturale, concerte, conferințe.

One United Properties își propune să contribuie la revitalizarea zonei Floreasca prin conceptele comerciale lansate odată cu inaugurarea One Gallery. Spațiul alocat sălii multifuncționale are rolul să anime viața culturală a cartierului și să îi atragă deopotrivă pe locuitorii Capitalei și pe turiști. În plus, pentru a celebra istoria valoroasă a acestui imobil de patrimoniu, compania va amenaja și un spațiu-muzeu, care va cuprinde documente ale vremii, fotografii de arhivă, precum și singura mașină de epocă asamblată chiar în fosta fabrică ce mai există în Europa.

„Restaurarea fostei fabrici Ford reprezintă un demers deosebit de valoros pentru oraș, pentru istoria moștenită a acestui loc și pentru oportunitățile viitoare pe care le creează. Ne propunem să readucem la viață acest reper urban și să îl transformăm într-un spațiu comercial modern, o adevărată agoră contemporană care va anima viața culturală și socială, exact așa cum vedem în marile capitale europene. Scopul nostru declarat este să ne implicăm în revitalizarea cartierelor în care construim, oferind facilități și beneficii pentru întreaga comunitate”, a declarat Andrei Diaconescu, cofondator și co-CEO One United Properties.

One Gallery va găzdui un supermarket Auchan concept store, un food market și spații office la etaj. La începutul verii, compania a anunțat încheierea unui parteneriat cu Tomcat Hospitality pentru a opera în cadrul One Gallery un concept modern de food market, care va adăposti 47 de operatori diferiţi, cu produse premium, în diverse formate integrate sub acelaşi acoperiş. Acest concept modern va poziționa Bucureștiul alături de alte orașe europene de prestigiu prin premiera acestui concept gastronomic inovator și premium.

Clădirea fostei fabrici Ford, situată în cadrul dezvoltării One Floreasca City a One United Properties, a fost prima fabrică Ford cu o linie de asamblare operațională din Europa de Est. Terenul pe care a fost construită fabrica a fost cumpărat la începutul anilor 1930 chiar de către Henry Ford. Fabrica s-a deschis în 1936, având 100 de angajați. Aproximativ 2.500 de vehicule au fost asamblate în fabrică an de an, până în 1948, când fabrica a fost închisă după ce România a intrat sub influența sovietică.

One United Properties a achiziționat clădirea în 2022, cu scopul de a o restaura și readuce în circuitul public. Odată finalizate lucrările de restaurare, One Gallery se va deschide ca un spațiu retail și office, parte integrantă a dezvoltării multifuncționale One Floreasca City, completând oferta de servicii comerciale atât pentru rezidenți, cât și pentru întreaga comunitate locală. Data estimată de livrare a imobilului restaurat este trimestrul al treilea din 2025. Valoarea brută de dezvoltare pentru One Gallery este estimată în prezent la 100 de milioane de euro, cea mai mare investiție privată din România în restaurarea unui imobil istoric.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcție pentru clădiri sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase și a primit numeroase premii și recunoașteri pentru sustenabilitate și eficiență energetică. Compania este tranzacționată la Bursa de Valori București, iar acțiunile sale sunt incluse în mai mulți indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX și CEEplus.

  • Alte articole:

    Rebranding pentru rețeaua de cofetării Dulcinella, care în prezent numără 18 unități

    Dulcinella, business românesc de cofetărie și patiserie cu produse cu rădăcini basarabene, a investit 100.000 de euro în prima unitate lansată după rebrandingul rețelei și ajunge astfel la 18 unități.…

    Citeste articolul
    MAMBricolaj – extinderea portofoliului de produse și reorganizarea magazinelor

    MAMBricolaj, lanțul românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă prezent pe piața AeRo a Bursei de Valori București, transformă vizitele în rețeaua de magazine într-o experiență memorabilă, unică…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Marșul Pentru Drepturile Animalelor 2024: Zeci de organizații pentru protecția animalelor solicită acțiuni imediate pentru bunăstarea acestora

    Marșul Pentru Drepturile Animalelor 2024: Zeci de organizații pentru protecția animalelor solicită acțiuni imediate pentru bunăstarea acestora

    Inteligența artificială, tehnologiile emergente și impactul asupra viitorului – temele principale la GoTech World 2024

    Inteligența artificială, tehnologiile emergente și impactul asupra viitorului – temele principale la GoTech World 2024

    Lenovo – Partener Global al Formula 1 începând cu anul 2025

    Lenovo – Partener Global al Formula 1 începând cu anul 2025

    Oxygen oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote la #OxyNest la mare și la munte

    Oxygen oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote la #OxyNest la mare și la munte