Certificare BREEAM Outstanding pentru clădirea F din cadrul campusului YUNITY Park, din portofoliul Genesis Property

Genesis Property, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din România, a obținut certificarea BREEAM International In-Use la cel mai înalt nivel, Outstanding, pentru clădirea F din campusul inovator de business YUNITY Park, ocupată de companii de renume precum HP Enterprise, HP Inc., Garanti BBVA, DCX Technology, Luxoft și Yokogawa. Certificarea reflectă angajamentul ferm al Genesis Property pentru sustenabilitate și reprezintă un pas deosebit de important către îndeplinirea obiectivului ambițios de a reduce la zero emisiile nete de carbon aferente operațiunilor grupului până în 2040, cu 10 ani mai devreme decât obiectivele europene asumate prin Green Deal, într-un ritm validat științific de inițiativa Science Based Targets (SBTi).

BREEAM este unul dintre cele mai relevante standarde globale de evaluare a sustenabilității clădirilor, de la specificații și proiectare, până la construcție și utilizare pe tot parcursul ciclului de viață, folosind repere și măsuri recunoscute pentru a certifica performanțele în ceea ce privește reducerea impactului operării clădirii asupra mediului. Prin certificarea BREEAM Outstanding a clădirii din campusul YUNITY Park, cu un scor de 88,2% pentru performanța construcției și 88,9% pentru performanța managementului sustenabil al clădirii, Genesis Property demonstrează preocuparea continuă pentru mediu și investițiile susținute pentru a atinge cele mai înalte standarde de sustenabilitate.

„Mediul construit este responsabil pentru aproape 40% din emisiile de carbon, peste 30% din consumul de energie și aproape 50% din consumul de resurse naturale la nivel global. Reducerea impactului clădirilor asupra mediului este așadar crucială. Răspunsul Genesis Property la această provocare majoră se regăsește în eforturile de a crea spații sănătoase și sustenabile pentru toți ocupanții și de a acționa cu responsabilitate în tot ceea ce face, accelerând inițiativele pentru un viitor mai sustenabil. Iar certificarea cu BREEAM Outstanding este doar unul dintre pașii importanți pe care îi facem pentru a contribui la atenuarea provocărilor de mediu și climatice cu care ne confruntăm cu toții în societate”, a spus Liviu Tudor, Președinte, Genesis Property.

Transformarea YUNITY Park într-un nou concept inovator de real estate și o platformă de sustenabilitate a început încă din 2021, ca parte a unui proiect amplu cu o investiție totală care va depăși 50 de milioane de euro. Prin strategia de sustenabilitate și de îmbunătățire a calității mediului, Genesis Property a investit în creșterea eficienței energetice a clădirilor și în inițierea tranziției către asigurarea de energie 100% din surse regenerabile. Astfel, campusul dispune în prezent de 1.080 de panouri fotovoltaice care acoperă 4.000 de metri pătrați pe acoperișurile clădirilor și care asigură producția proprie de energie verde pentru administrarea sustenabilă a clădirilor.

În același timp, toate clădirile din portofoliu sunt alimentate cu energie electrică 100% din surse regenerabile, ca urmare a colaborării cu un furnizor de energie care s-a angajat să livreze exclusiv energie verde certificată. Angajamentul Genesis Property pentru operarea sustenabilă a întregului portofoliu de clădiri și oferirea de servicii de calitate superioară a fost recunoscut prin obținerea, în 2023, a Certificatului de Înregistrare în cadrul prestigiosului sistem de management a mediului, EMAS. Preocuparea continuă pentru reducerea poluării aerului, creșterea spațiilor verzi și promovarea biodiversității rămâne de asemenea o prioritate importantă, pentru a contribui astfel la bunăstarea fizică și mintală a tuturor ocupanților și vizitatorilor. Dincolo de spațiile de birouri, în YUNITY Park dispune de o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați și numeroase spații verzi, dar și 2.000 de metri de alei pietonale și promenadă etajată, oglinzi de apă în trepte și zone creative în aer liber.

Principiile sustenabilității sunt încorporate în strategia operațională și de investiții a Genesis Property. Clădirile de birouri din YUNITY Park dețin deja certificarea BREEAM Very Good încă din 2013 și sunt certificate clasa A de eficiență energetică, iar pe termen mediu obiectivul companiei este să obțină certificările BREEAM Outstanding și IMMUNE™ Resilient până în 2026 și certificarea ZEB până în 2030 pentru întreg portofoliul de clădiri.

Reamintim, Genesis Property a devenit în 2021 prima companie cu capital 100% românesc care s-a alăturat Pactului Global al Națiunilor Unite (UN Global Compact), asumându-și astfel decizia de a susține cele 10 principii de sustenabilitate și dezvoltare durabilă ale acesteia. Nu în ultimul rând, din acest an Genesis Property măsoară și raportează performanțele sale de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) către Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB), o evaluare globală riguroasă a investițiilor imobiliare aliniată la cele mai actuale standarde internaționale de raportare a sustenabilității. Compania a lansat primul raport privind emisiile de gaze cu efect de seră Scope 1 și Scope 2, urmând metodologia oferită de Protocolul GHG, și a primit din partea SBTi validarea țintei de reducere a emisiilor pe termen apropiat (Near-Term Target), până în 2030.

Genesis Property, cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară românească, este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A. Deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District cu peste 150.000 mp GLA de spații de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați. Genesis Property este dezvoltatorul primului campus rezidențial privat din România, West Gate Studios.

  • Alte articole:

    Rebranding pentru rețeaua de cofetării Dulcinella, care în prezent numără 18 unități

    Dulcinella, business românesc de cofetărie și patiserie cu produse cu rădăcini basarabene, a investit 100.000 de euro în prima unitate lansată după rebrandingul rețelei și ajunge astfel la 18 unități.…

    Citeste articolul
    MAMBricolaj – extinderea portofoliului de produse și reorganizarea magazinelor

    MAMBricolaj, lanțul românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă prezent pe piața AeRo a Bursei de Valori București, transformă vizitele în rețeaua de magazine într-o experiență memorabilă, unică…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Marșul Pentru Drepturile Animalelor 2024: Zeci de organizații pentru protecția animalelor solicită acțiuni imediate pentru bunăstarea acestora

    Marșul Pentru Drepturile Animalelor 2024: Zeci de organizații pentru protecția animalelor solicită acțiuni imediate pentru bunăstarea acestora

    Inteligența artificială, tehnologiile emergente și impactul asupra viitorului – temele principale la GoTech World 2024

    Inteligența artificială, tehnologiile emergente și impactul asupra viitorului – temele principale la GoTech World 2024

    Lenovo – Partener Global al Formula 1 începând cu anul 2025

    Lenovo – Partener Global al Formula 1 începând cu anul 2025

    Oxygen oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote la #OxyNest la mare și la munte

    Oxygen oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote la #OxyNest la mare și la munte