Bekaert și Rezolv Energy: acord de achiziție de energie eoliană de 100 GWh în România, unul dintre cele mai mari din regiune

Rezolv Energy, producător de energie independent sprijinit de Actis în Europa Centrală și de Sud-Est, prin subsidiara sa de proiect First Looks Solutions S.R.L., a semnat un acord de achiziție virtuală de energie (VPPA) pe 10 ani în România cu Bekaert, lider global în transformarea sârmei de oțel și în tehnologii de acoperire a suprafețelor. Acesta este unul dintre cele mai mari acorduri de achiziție de energie (PPA) semnate vreodată în regiune. Acordul prevede ca Bekaert să achiziționeze 100 GWh de energie regenerabilă suplimentară pe an, reducând emisiile cu peste 41.000 de tone de CO2 pe an. Energia va proveni de la parcul eolianul VIFOR, cu capacitate de 461 MW, dezvoltat de Rezolv și Low Carbon în județul Buzău, România.

Acordul de achiziție de energie (PPA) reprezintă o nouă bornă în strategia de sustenabilitate a Bekaert „Creăm un viitor mai bun”. De la producerea unui impact pozitiv cu ajutorul soluțiilor și practicilor sale sustenabile și până la construirea unui viitor divers și incluziv, Bekaert și-a propus să contribuie la o viață mai bună și să creeze plusvaloare pentru toți partenerii săi. Prin proiectele de energie regenerabilă precum acest VPPA din România, Bekaert crește proporția de energie regenerabilă cu care se aprovizionează, reducându-și amprenta de carbon conform obiectivelor SBTi asumate.

Odată operațional, VIFOR va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa. Aproape de Munții Carpați și beneficiind de randamente eoliene excepționale, proiectul va genera suficientă energie curată pentru a alimenta mai mult de 270.000 de case și va evita producerea a aproximativ 540.000 tone de CO2e anual. Faza 1 a proiectului prevede instalarea unei capacități de 192 MW, cu o extindere până la 461 MW planificată în Faza 2. Construcția este programată să fie finalizată în termen de 18 luni, VIFOR urmând să devină operațional înainte de sfârșitul anului 2025.

Într-o regiune care s-a bazat în mod tradițional pe combustibili fosili pentru cea mai mare parte a nevoilor sale energetice, înlocuirea producției de combustibili fosili cu energie regenerabilă are un impact maxim asupra reducerii emisiilor. Proiectul va juca, așadar, un rol crucial în tranziția energetică a regiunii și va sprijini România în atingerea obiectivelor sale climatice. De asemenea, proiectul va fi dezvoltat conform celor mai înalte standarde internaționale de sustenabilitate pentru a lăsa o moștenire pozitivă și durabilă.

Michael Hamilton, Vicepreședinte Commodities, Bekaert, a declarat: “Suntem încântați să semnăm acest proiect interesant în România cu Rezolv. Acest acord nu doar că îmbunătățește portofoliul nostru existent de energie regenerabilă, dar exemplifică și angajamentul nostru cu privire la sustenabilitate și crearea de plusvaloare pentru toți partenerii noștri. Prin integrarea surselor de energie regenerabilă în operațiunile noastre, facem pași semnificativi către un viitor mai verde pentru compania noastră și pentru clienții pe care îi deservim.”

Alastair Hammond, CEO Rezolv Energy, a declarat: “Suntem mândri să contribuim la obiectivele de decarbonizare ale Bekaert prin acest acord virtual de achiziție de energie electrică (VPPA). Prin semnarea acestuia, Bekaert contribuie de asemenea la finalizarea primei faze a proiectului VIFOR, un parc eolian de mare amploare care va juca un rol semnificativ în tranziția energetică a României. Faza a doua ne va ajuta și mai mult să satisfacem cererea tot mai mare de energie curată din partea corporațiilor”.

Obiectivul Bekaert este să devină un partener de top în modelarea felului în care trăim și ne deplasăm, și anume într-un mod sigur, inteligent și sustenabil. În calitate de lider tehnologic și de piață la nivel mondial în domeniul științei materialelor, al transformării sârmei de oțel și al tehnologiilor de acoperire a suprafețelor, Bekaert (bekaert.com) își valorifică expertiza dincolo de această nișă pentru a crea soluții noi cu materiale și servicii inovatoare pentru piețe care includ mobilitate inteligentă, construcții cu emisii reduse de carbon și energie verde. Fondată în 1880, cu sediul central în Belgia, Bekaert (Euronext Brussels, BEKB) este o companie globală ai cărei 24.000 de angajați din întreaga lume au generat vânzări combinate de 5,3 miliarde de euro în 2023.

Rezolv este un producător independent de energie regenerabilă cu o experiență vastă. Oferim energie curată fără subvenții la un preț stabil pe termen lung pentru utilizatorii industriali și comerciali și alți cumpărători din Europa Centrală și de Sud-Est.

Bazându-ne pe o moștenire de 15 ani în energie curată, preluăm proiecte de energie regenerabilă – eoliană, solară și de stocare – din stadiul de dezvoltare avansată până la construcție și operare pe termen lung.

Cu sprijinul investițional pe termen lung de la Actis, unul dintre cei mai importanți investitori în energie din lume, construim un portofoliu multi-GW care va ajuta companiile și țările să-și îndeplinească obiectivele energetice din prezent și viitor.

Actis este un investitor global de top în infrastructura durabilă care oferă randamente competitive pentru investitorii instituționali și impact pozitiv măsurabil pentru țările, orașele și comunitățile în care activează. Actis investește în obiective structurale care susțin creșterea echitabilă pe termen lung în infrastructuri defensive și critice în cadrul tranziției energetice, tranziției digitalizării și transformării lanțului de aprovizionare.

Experiența globală de zeci de ani a firmei, know-how-ul operațional și cultura puternică îi permit să creeze lideri globali în domeniul sustenabilității la scară largă. De la înființare, Actis a strâns 25 de miliarde de dolari pentru a investi într-un viitor mai bun. Actis este semnatară a Principiilor pentru investiții responsabile (UNPRI) susținute de ONU, o inițiativă a investitorilor dezvoltată de UNEP FI. Firma a primit în mod constant cel mai mare punctaj în cadrul evaluării independente UNPRI.

  • Alte articole:

    tbi bank reinvestește întregul profit obținut în 2023, de 42,5 milioane euro

    tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunță că și-a capitalizat întregul profit net consolidat pentru 2023, în valoare de 42,5 milioane…

    Citeste articolul
    KFC Sinaia – un nou restaurant KFC deschis de către Sphera Franchise Group

    Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024,…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

    Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

    Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

    Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

    Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

    A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig

    A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig